Frisse strandwandelingen (+ 3 redenen waarom jij nu naar de kust moet)

Wij zijn altijd al dol geweest op het strand, althans sinds de start van onze relatie, en sinds we onze Flipje hebben komen we er nog vaker! Banjeren door het zand, achter een balletje aan rennen en natte pootjes halen.. she loves it. Haar eerste tochtje naar het strand was in de zomer, maar ook deze winter zijn we regelmatig naar Noordwijk gereden. Ideaal dat we er zo dichtbij wonen! Ik kan echt niets fijners bedenken dan een frisse neus halen  met uitzicht op de ruwe zee.

C7E4286C-93C0-4296-8332-4916E430D74E

Hoe koud het ook is, hoe hard het ook waait, spring in de auto en rijd naar het dichtstbijzijnde strand! Maak er een leuk dagje uit van als je niet aan de kust woont. Ga in het weekend op pad, maak een lange strandwandeling en ontdek de omgeving. Ga je naar Noordwijk? De winkels zijn zaterdag en zondag open, je hebt er de leukste restaurantjes (Coppers, De Zeemeeuw en Yann zijn onze favorieten) en er is een speciaal hondenstrand. Het is trouwens ook leuk om vanuit de duinen het strand op te wandelen!

Wandelen op het strand maakt ruimte in je hoofd. De zilte lucht, de snijdende kou (als je niet tijdens een hitte golf gaat natuurlijk).. wij hebben de beste gesprekken op het strand en in de duinen. Uitwaaien, voor ons een van de grootste redenen om het hele jaar door door het zand te sjokken! Als het even druk is in mijn hoofd, hoef ik alleen maar naar mijn blije teckel te kijken en alles is weer goed. Eigenlijk bedoel ik dus te zeggen: neem een teckel, haha!

027E0724-F60A-47A1-9E83-B802863358AB

Behalve de foto’s die ik af en toe maak met mijn telefoon, ben ik op het strand helemaal offline en dat is iets wat ik eigenlijk veel vaker wil zijn. We zitten allemaal de hele dag te scrollen op onze telefoons, laptops en tablets terwijl we daar eigenlijk helemaal geen tijd voor hebben. Genieten van de natuur, lekker lezen of hobby’en en genieten van elkaar.. dat zouden we toch veel meer moeten doen? Strandwandelingen zorgen bij mij echt voor dat hygge gevoel, iets wat ik veel vaker wil ervaren en jij misschien ook!

We zijn ons volgende tripje naar het strand met Flip alweer aan het plannen. Hopelijk met Pasen als het wat meer lente-achtig weer is. We houden onze vingers gekruist!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s