Kip teriyaki met sugarsnaps

Wij zijn echt dol op kip. En teriyaki saus. Eigenlijk alles wat heerlijk smaakt met rijst. Dus toen ik een tijd geleden een soort gelijk recept online vond, besloot ik dat ‘ie een simpele make-over verdiende. Ik kook graag met aanbiedingen, daar is onze portomonnee vooral heel blij mee, dus besloot ik de kalkoen te vervangen voor kip. Kip is nu eenmaal vaak en bij veel verschillende supermarkten voordelig te koop. Die week waren ook de lente uitjes en sugar snaps in de aanbieding.. Makkelijk, snel en ‘goedkoop’ eten dus!

Ingrediënten van 4 personen:

– 400 gram kipfilet in blokjes

– 150 gram teriyaki saus

– witte rijst

– sesamzaadjes

– zonnebloemolie

– 400 gram Japanse wokgroente

– 200 gram sugar snaps

– 1 bos ui

  1. Meng de kip met de helft van de teriyaki saus en laat 10 – 15 minuten marineren. Zet in de tussentijd water op om de rijst te koken volgens de aanwijzingen op het pak. Rooster tussendoor de sesamzaadjes kort goudbruin in een droge koekenpan.
  2. Verhit een wok en voeg een scheutje zonnebloemolie toe. Bak de gemarineerde kip 3 minuten in de wok en voeg daar de groenten bij. Laat het geheel nog zo’n 5 minuten bakken en voeg de rest van de saus toe. Snijd de bos ui in fijne ringetjes ter garnering.
  3. Dien het geheel op: schep eerst de rest op, gevolgd door het mengsel van kip en groenten, strooi de sesam over de kip en garneer met de bos ui.

Ik ga dit gerecht binnenkort nog een keertje maken, maar dan in een wat luxere versie. Het lijkt mij namelijk ook heel lekker met zalm. Wel onder de grill dan! Bon appetit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s